Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Preprostost in kvaliteta za manj zahtevne voznike
Mitsubishi Space Star 1.2 MIVEC Intense + Navi
Preprostost in kvaliteta za manj zahtevne voznike
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.07.2020 17:06

Mitsubishi Space Star je mestni malček, ki je med slovenskimi kupci morda nekoliko zapostavljen, čeprav neupravičeno. S prvo generacijo je na tržišče vstopil že pred osmimi leti, zdaj pa je doživel svojo drugo temeljito prenovo.

Urša Prosenjak

Novo podobo opazimo že ob pogledu na sprednji del, kjer je oblikovni jezik Dynamic shield poskrbel za nov odbijač in masko z značilnimi zrcalnimi vstavki, detajli mu dajejo pridih elegance, hkrati pa z enostavnimi linijami ohranja minimalističen slog. Tema minimalizma se nadaljuje tudi v notranjosti. Sredinska konzola je nekoliko nižja, avto pa ima klasično ročno zavoro. Testni model se je ponašal z najvišjim nivojem opreme Intense + Navi, kar sicer vseeno ni predstavljajo preobilja sodobne tehnologije, če izvzamemo 7-palčni infotainment, ki podpira napredno komunikacijo s telefonom. Zlasti nas je razveselil DAB sprejemnik, ki nam je omogočal poslušanje priljubljene radijske postaje tudi v odročnih predelih. Za udobje med vožnjo skrbijo ogrevani sedeži, ki nudijo nekoliko višje sedenje. Čeprav je registriran za pet oseb, pa se relativno udobno peljejo štirje potniki z voznikom vred.

Preprostost in kvaliteta za manj zahtevne voznike

Varnostna oprema ne ponuja ravno presežkov. Vozniku je na voljo aktivna pomoč pri speljevanju v klanec, japonski malček pa se lahko pohvali z dobro vidljivostjo ponoči, ki jo zagotavljata učinkovita LED žarometa. Žal pogrešamo sodobne asistenčne sisteme, ki so v zadnjem času postali že neobhoden standard, vendar pa jih proizvajalec obljublja v drugi polovici letošnjega leta.

Preprostost in kvaliteta za manj zahtevne voznike

Čeprav Space Star zmore tudi daljše poti, pa ne more skriti svojega značaja majhnega mestnega avta, ki je v osnovi namenjen manj zahtevnim voznikom za vsakodnevne opravke. To potrjujeta dve njegovi karakteristiki: velikost prtljažnika in velikost rezervoarja za gorivo. Ob pogledu v prtljažnik smo prvič presenečeni zaradi majhnosti, drugo – prijetnejše –presenečenje pa doživimo, ko prtljažnik raziščemo in pod snemljivim dnom najdemo dodatni predal s tremi prekati za lažje organiziranje tovora in prtljage. Seveda ga lahko odstranimo in s tem znatno povečamo prostornino, kar omogoči tudi daljše potovanje. V tem primeru bo prišla do izraza druga izmed prej omenjenih značilnosti: v posodo za gorivo lahko natočimo le 35 litrov, kar pomeni nekoliko skrbnejše načrtovanje poti z dovolj pogostimi obiski bencinskih črpalk. Toliko bolj, če bomo za potovanje izbrali avtocesto, saj je 1,2-litrski trivalnjik z 59 kilovati moči in 106 Nm navora s petstopenjskim ročnim menjalnikom povsem kompetenten pri višjih hitrostih, pa tudi nekoliko bolj žejen, kot pri umirjeni vožnji. Če se je med mestno in primestno vožnjo poraba gibala okoli 5 litrov, se je na avtocesti povzpela tudi na 6 litrov in pol. Kar ni idealno, ampak je še vedno znosno.

Preprostost in kvaliteta za manj zahtevne voznike

Mestna mobilnost je še vedno njegov glavni atribut. Sicer ni bilo kamere za pomoč pri parkiranju, a je zaradi dobre preglednosti niti nismo pogrešali. Pri medmestni vožnji smo opažali nekoliko več nagibanja v ovinkih, čeprav je bila lega na cesti še vedno povsem solidna, le neravnine so se malce bolj občutile, kot bi si želeli.

Preprostost in kvaliteta za manj zahtevne voznike

Mitsubishi Space Star je solidna izbira za nezahtevnega voznika, ki bodisi nabira svoje prve kilometre, ali pa je svoje cestne podvige že pustil za sabo in potrebuje zanesljivo prevozno sredstvo, ki ga bo prepeljalo od točke A do točke B. Prav tako je za obe skupini voznikov primeren tudi zaradi cenovne dostopnosti, kupci pa ga izberejo tudi kot drugi avto v družini. Cena testnega vozila bi brez popustov znašala 14.690 €, s popusti pa se je znižala na 12.690 €. Kupec se lahko za doplačilo odloči še za dodatne opcije, kot so parkirni senzorji, kamera za vzvratno vožnjo in samodejni menjalnik. 

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto