Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ukrep za spodbujanje zaposlovanja žensk na vodilnih mestih
Volvo
Ukrep za spodbujanje zaposlovanja žensk na vodilnih mestih
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.03.2021 00:02

Podjetje Volvo bo vsem svojim uslužbencem po vsem svetu ponudil 24 tednov plačanega starševskega dopusta. S tem želijo podpreti zaposlovanje žensk na vodilnih delovnih mestih ter enakopravno starševstvo.

Urša Prosenjak

Podjetje ima po vsem svetu skupno več kot 40.000 zaposlenih. Od naslednjega meseca dalje bodo vsi uslužbenci, ki so pri Volvu zaposleni vsaj eno leto, upravičeni do starševskega dopusta ob rojstvu vsakega otroka, v času dopusta pa bodo prejemali 80 odstotkov svoje osnovne plače.

Švedska je sicer ena redkih držav, ki ima, podobno kot Slovenija, uzakonjen starševski dopust za kateregakoli roditelja.

»Nekatere države nimajo plačanega dopusta za starše novorojenčkov ali pa pri tem izključujejo določene skupine staršev, predvsem se to nanaša na očete,« so sporočili iz Volva, kjer doslej niso imeli globalne politike na tem področju, pač pa so se prilagodili predpisom v posameznih državah.

V podjetju Volvo trenutno zasedajo tretjino vodilnih položajev ženske. Podjetje želi ta delež dvigniti na 50 odstotkov, pri tem pa jim bo v pomoč tudi nov ukrep, ki bo izboljšal pogoje za zaposlene z majhnimi otroki. Starši bodo lahko 24 tednov starševskega dopusta izkoristili kadarkoli v prvih treh letih po otrokovem rojstvu.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto