Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Še bolj drzna in še bolj Mokka
Slovenska premiera: Opel Mokka
Še bolj drzna in še bolj Mokka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.04.2021 22:52

Opel je predstavil novo generacijo svojega križanca Mokka, ki jo odlikuje čista in drzna oblikovna dovršenost.

Urša Prosenjak

Med spremembami, ki jih najprej opazimo, je prenovljena maska, za katero so oblikovalci črpali navdih pri nekdanjem modelu Manta, krasi pa jo na novo zasnovan Oplov logotip, ki ima zdaj tanjše linije in – kot pravijo pri Oplu – spominja na kos elegantnega ženskega nakita, masko pa zaokrožajo novi LED žarometi. Nova Mokka je od predhodnice krajša 12,5 centimetrov, a ker ima 2 cm daljšo medosno razdaljo, se ponaša s prostornostjo potniške kabine.

Še bolj drzna in še bolj Mokka

V notranjosti se nadaljuje tudi filozofijo čistega in jasnega oblikovanja. Pregledno razčlenjena armaturna plošča se osredotoča le na bistveno in vključuje dva široka zaslona, ki sta združena v eno linijo. Oplovi oblikovalci so sledili načelu »manj je več«. Zagotovili so intuitivno upravljanje sistema, da ga lahko voznik uporablja brez preusmerjanja pozornosti od vožnje. Najpomembnejše funkcije voznik upravlja s krmilnimi tipkami.

Še bolj drzna in še bolj Mokka

Novost Mokke je tudi ponudba pogonskih sklopov. Že ob začetku prodaje bo na voljo tako s popolnoma električnim pogonom kot tudi z motorjem z notranjim izgorevanjem in je tako prvi Oplov model, ki ponuja to možnost izbire na tak način. Električna Mokka-e s povsem napolnjeno baterijo obljublja do 324 km dosega.

Še bolj drzna in še bolj Mokka

Med inovacijami, na katere so pri Oplu še posebej ponosni, spada sistem osvetlitve s prilagodljivimi IntelliLux LED® matričnimi žarometi s 14 elementi, ki preprečujejo slepljenje drugih voznikov in so edinstveni v tem segmentu. V serijski opremi je vključenih tudi obilo asistenčnih sistemov. V novi generaciji Mokka ne ponuja štirikolesnega pogona, saj je bilo v preteklosti za to možnost razmeroma malo zanimanja. Prinaša pa nov nivo opreme GS Line z izrazito športnim videzom.

Še bolj drzna in še bolj Mokka

V Sloveniji predvideva Opel v prvem letu prodajo 600 primerkov nove Mokke, sedem odstotkov celotne prodaje naj bi predstavljale električne različice. V primeru, da bi se med kupci zanimanje za Mokko-e močno povečalo, so pri Oplu pripravljeni tudi na to in lahko zagotovijo večje količine električnih vozil. Cena vstopnega modela bo znašala nekoliko pod 19.000 evri, za najdražjo različico, električno z najvišjim nivojem opreme, pa bodo kupci odšteli približno dvakrat toliko, okoli 38.000 evrov. Pri Oplu še pričakujejo, da bo najbolje prodajan model Opel Mokka Elegance z 1,2-litrskim motorjem in ročnim menjalnikom, ki vključuje bogato osnovno opremo, s popusti pa jo bodo kupci dobili še ceneje od vstopnega modela.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto