Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

WWCOTY

Južna Amerika dobila svojo deseto predstavnico v žiriji
Južna Amerika dobila svojo deseto predstavnico v žiriji
21.05.2021 17:14 Urša Prosenjak osebni arhiv

S pridružitvijo čilenske novinarke Paole Leyton žiriji Svetovnega avta leta po izboru žensk zdaj južnoameriške države zastopa deset članic. Skupno sestavlja žirijo 55 žirantk iz 40 držav.

Paola Leyton je urednica portal Chileautos, ki je največji avtomobilistični portal v Čilu. V svet avtomobilskega novinarstva je vstopila pred sedmimi leti, med njenimi prvimi nalogami pa je bila oživitev družabnih omrežij portala, kjer so do danes zbrali več kot 150.000 sledilcev.

 “Pri svojem delu najraje ustvarjam uporabne vsebine za ljudi, ki iščejo različne mobilnostne možnosti, ter jim omogočam podporo v obliki informacij in napotkov, ki jih priskrbimo s pomočjo testnih voženj. Rada predstavljam praktični vidik, ki zajema prostornost, učinkovitost, varnost kin podobno, vse to pa predstavim na poljuden način, da me razumejo tudi ljudje, ki se na to področje ne spoznajo,” pojasnjuje Paola.

Novo zadolžitev žirantke sprejema s ponosom: “Veseli me, da lahko sodelujem v tem pomembnem projektu in promoviram njegovo prisotnost tudi v naši državi ter s tem spodbujam ženske k aktivnejši vlogi v razburljivem svetu avtomobilov.”

Čeprav Čile nima svoje lastne avtomobilske industrije pa na svojem trg ponujajo znamke z vsega sveta, trenutno jih je več kot 60, zaradi česar je glede izbire vozil eden najbolj tekmovalnih trgov na svetu.