Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Začenja se izbor zaslužne ženske v avtomobilizmu
WWCOTY
Začenja se izbor zaslužne ženske v avtomobilizmu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.05.2021 22:16

Žirija Svetovnega avta leta po izboru žensk vsako leto podeli nagrado Woman of Worth, ki jo prejme posameznica s posebnimi zaslugami na področju avtomobilizma.

Urša Prosenjak

Članice žirije so predlagale tiste ženske, ki so v zadnjem letu še posebej izstopale s svojimi dejanji na področju prepoznavanja vloge žensk v avtomobiliznu. Izmed trinajstih predlogov sta članici žirije, ki ne sodelujeta v glasovanju, izbrali pet nominacij. 

Julieta Meléndez, predstavnica za stike z javnostjo pri Ford Mexico. Vodila je ekipo 400 delavk, ki so sodelovale v projektu proizvodnje prvega avta na svetu, ki so ga izdelale izključno ženske, Ford Mach-E9.

Loujain Al Hathloul, borka za pravice žensk v Savdski Arabiji. Zaradi svojega prepičanja, da imajo ženske pravico voziti avto, je bila aretirana.

Aseel Al Hamaad, predstavnica Savdske Arabije v komisiji žensk v motošportu in prva ženska, ki je članica odbora avtomobilistične zveze Savdske Arabije.

Michèle Mouton, predsednica komisije žensk v motošportu pri FIA. Bila je prva profesionalna dirkačica, ki je zbrala 229 točk na 50 dirkah v več kot 14 letih.

Sabine Schmitz, nedavno preminula dirkačica, ki je bila prva in edina ženska, ki je zmagala na 24-urni dirki v Nurburgringu.

Članice žirije lahko glasujejo za eno nominiranko. Rezultati bodo znani konec junija.

Nagrada WWCOTY WOMAN OF WORTH je bila ustanovljena oktobra 2018, med potekom glasovanja za Svetovni avto leta po izboru žensk. Pojavila se je iniciativa po prepoznavi zaslužnih žensk v avtomobilizmu, ki je vodila do odločitve, da bo to priznanje podelila organizacija avtomobilskih novinark. Še danes je Woman of Worth edina tovrstna nagrada na svetu.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto