Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Danica Patrick ponovno na Indy 500
Motošport
Danica Patrick ponovno na Indy 500
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2021 22:05

Danica Patrick, ikona motošporta, se vrača na dirko Indianapolis 500, a tokrat v novi vlogi kot voznica varnostnega avta.

Urša Prosenjak

Na 105. dirki Indianapolis 500 bo za volanom kabrioleta Chevrolet Corvette Stingray na dirkališču, kjer je pred leti sama pisala dirkaško zgodovino, vodila 33 dirkalnikov do zelene zastave.

»Zelo sem počaščena, da letos vozim varnostni avto,« je povedala. »Toliko bolj zaradi vsega, kar smo v lanskem letu prestali. Lepo bo videti spet navijače na tribunah, veseli pa me tudi, da sem spet del NBC-jeve ekipe za prenos dirke.«

Po uvodnem krogu z varnostnim avtom čaka Danico Patrick takoj že naslednja zadolžitev. Poleg voditelja Mikea Tirica in nekdanjega NASCAR šampiona Jimmieja Johnsona bo v NBC-jevem studiu v živo komentirala dirko kot analitičarka.

Sicer pa se na prizorišču počuti kot doma. V svojih osmih sezonah med leti 2005 in 2011, ko je sodelovala na Indy 500, je dosegla številne mejnike. Kot novinka je dosegla najboljše štartno mesto kot ženska, istega leta pa je tudi postala prva ženska, ki je vodila v dirki. Leta 2009 je osvojila tretje mesto, kar je najboljši rezultat, ki ga je na Indy 500 dosegla ženska.

Na zadnji dirki, kjer je tekmovala, je bila za volanom avta s Chevroletovim motorjem. Prav tako je s Chevroletom sodelovala prvih pet sezon v seriji NASCAR, leta 2013 pa je z njim dosegla najboljši štartni položaj na dirki Daytona 500.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto