Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najšibkejša točka večine voznikov
Raziskava
Najšibkejša točka večine voznikov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.06.2021 17:43

Četrtina voznikov je ob neuspelem poskusu prosila druge udeležence v prometu, da parkirajo njihov avto.

Urša Prosenjak

Večina voznic in voznikov ima svojo Ahilovo peto – manever, ki ga za volanom še posebej neradi izvajajo. Za nekatere je to vožnja ponoči, za druge snežne razmere ali ozke uličice, mnogim pa vzbudi grozo misel na bočno parkiranje.

Britanska raziskava, ki jo je organizacija Accident Advice Helpline izvedla med 2000 vozniki, je pokazala, da je zanje prav bočno parkiranje tisto, čemur se najraje izognejo, če je le mogoče. Mnogim je lažje parkirati dlje in prehoditi peš preostanek poti, kot pa parkirati bliže cilju, a bočno. Toliko bolj, če gre za tesen prostor. Med opravljanjem vozniškega izpita je to naloga, katere se bodoči vozniki najbolj bojijo.

Kar četrtina voznikov, ki ni uspela parkirati svojega vozila, je za pomoč poprosila druge voznike, da so sedli za volan njihovega avta in jim pomagali, 15 odstotkov voznikov pa je celo razkrilo, da jim bočno parkiranje povzroča tesnobo.

Med zahtevne manevre prištevajo Britanci tudi vzvratno vožnjo in vzvratno parkiranje, ki na lestvici vozniških strahov sledita bočnemu parkiranju, vendar z občutnim zaostankom.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto