Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Drugačna izkušnja vozniške obutve
Mazda
Drugačna izkušnja vozniške obutve
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.07.2021 07:54

Mazda je v sodelovanju z japonskim proizvajalcem športne opreme Mizuno razvila model čevljev, namenjenih voznikom.

Urša Prosenjak

Posebni vozniški čevlji utelešajo Mazdino oblikovalsko filozofijo minimalizma, ki jo poznamo tudi pri Mazdinih vozilih, vendar pri njih ne gre le za estetiko. Obutev je zasnovana funkcionalno, z namenom udobnega, natančnega in stabilnega upravljanja s stopalkami.

Oblika podplata omogoča boljši stik s tlemi in večjo okretnost stopala med vožnjo.

Od običajnih vozniških čevljev, ki imajo trd in tanek podplat, se ločijo po udobju. Zaradi Mizunove tehnologije blaženja so udobni med hojo, za volanom pa omogočajo neposreden občutek in povratno informacijo s stopalk.

Obutev pa je za Mazdo šele začetek širitve ponudbe izven avtomobilske industrije. Kupcem nameravajo ponuditi tudi druge izdelke za življenjski slog ter različne dodatne aktivnosti, kar podpira Mazdino filozofijo ustvarjanja posebne vezi s strankami.

Čevlji bodo na domačem trgu na voljo od marca prihodnje leto, zanje pa bo potrebno odšteti okoli 360 dolarjev, ni pa še znano, kdaj bodo na voljo izven Japonske.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto