Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ko elektrika zadiši po bencinu
Ford
Ko elektrika zadiši po bencinu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.07.2021 18:49

Ford je ponudbo električnega Mustanga Mach-E GT dopolnil še z dišavo.

Uredništvo

Parfum je namenjen ljubiteljem električne zmogljivosti, ki pogrešajo značilen vonj avtomobila s konvencionalnim pogonom.

 Raziskava je namreč pokazala, da bi kar petina voznikov v primeru zamenjave tradicionalnega vozila z električnim najbolj pogrešala vonj po bencinu, skoraj 70 odstotkov pa jih je povedalo, da bi vonj po bencinu pogrešali vsaj nekoliko. Bencin je bil tudi bolj priljubljen vonj kot vino in sir ter skoraj izenačen z vonjem novih knjig.

Nova dišava je zasnovana tako, da voznikom pomaga vstopiti v prihodnost vožnje s pomočjo voha in  vonja. Dišavo Mach-Eau je s sestavinami, ki vsaka dodaja poseben element zgodbe, ustvarilo priznano svetovalno podjetje za dišave Olfiction. Pia Long, članica Britanskega združenja parfumerjev, ki je ustvarjala dišave za nekatere najbolj znane znamke parfumov, je imela ključno vlogo pri njenem nastanku.

Izhodišče je bilo proučevanje kemikalij, ki se sproščajo iz notranjosti avtomobilov, motorjev in bencina. Med njimi sta bila benzaldehid, vonj, podoben mandljem, in parakrezol, ki je ključen za ustvarjanje gumijastega vonja pnevmatik. S sestavinami, kot so modri ingver, sivka, pelargonija in sandalovina, je dodala kovinske, zadimljene in še bolj gumijaste poudarke. Vključila je tudi ‘živalski’ element, ki spominja na konje in poudarja dediščino znamke Mustang.

Ko elektrika zadiši po bencinu

Ford je dišavo predstavil ta konec tedna na Festivalu hitrosti v Goodwoodu kot del svojega poslanstva razbliniti mite o električnih avtomobilih in prepričati ljubitelje tradicionalnih avtomobilov o potencialu električnih vozil.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto