Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Le ena ženska na svetu sme voziti brez dovoljenja
Izjema
Le ena ženska na svetu sme voziti brez dovoljenja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.08.2021 17:01

Vozniško dovoljenje je splošno veljaven dokument, ki dokazuje naše znanje vožnje. Ne glede na dejansko znanje brez tega dokumenta ne smemo upravljati z vozilom. Na svetu pa obstaja ena sama izjema tega pravila. Oseba, ki sme voziti brez vozniškega dovoljenja.

Urša Prosenjak

Zakon Velike Britanije namreč angleški kraljici Elizabeti II. omogoča, da vozi avto brez vozniškega dovoljenja. Nihče namreč nima pooblastil, s katerimi bi od kraljice smel zahtevati vozniški dokument, če jo vidi za volanom. Če bi se torej odločila sama prevzeti krmilo in se odpraviti na vožnjo, je pri tem ne omejuje noben zakon. Priznati pa je potrebno, da je kraljica med drugo svetovno vojno vozila reševalno vozilo in opravila celo osnovno izobraževanje za mehanika, zato nekaj splošnih veščin upravljanja z avtom verjetno še vedno obvlada.

To pa še ni vse. Avtomobil, ki ga uporablja angleška kraljica, sme biti neregistriran in tako tudi ne potrebuje prometnega dovoljenja. Za piko na i kraljica tudi ne potrebuje potnega lista in ga tako tudi ni uporabljala za potovanja v katerokoli izmed 116 držav, ki jih je doslej obiskala.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto