Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Milijonarka ob skoraj 200 tisoč evrov zaradi prehitre vožnje
Hitrost
Milijonarka ob skoraj 200 tisoč evrov zaradi prehitre vožnje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.09.2021 23:39

Premožna švicarska voznica je bridko obžalovala, da je imela pretežko nogo med vožnjo skozi naselje.

Urša Prosenjak

Milijonarka je skozi naselje Wollerau s svojim Range Roverjem drvela s hitrostjo 93 km/h. Ker je v tej vasici hitrost omejena na 50 km/h, je skoraj enkrat presegla najvišjo dovoljeno hitrost. Tolikšna prekoračitev bi botrovala znatni kazni kjerkoli, v Švici pa je sistem obračunavanja kazni precej specifičen. Kazni za prometne prekrške se namreč določijo glede na resnost kršitve in glede na višino prihodka ali premoženja kršitelja.

Ker je bila prehitra voznica dobro situirana – »vredna« je kar 12 milijonov evrov – so jih oblasti prisodile tudi temu primerno kazen. Sodišče je sprva določilo, da mora za svojo kršitev plačati globo v višini 370.000 evrov, po pritožbi pa so ji kazen znižali na 175.000 evrov. A ker to ni bila njena prva kršitev, zgodba s tem še ni bila končana. V preteklosti je zagrešila že dva prekrška, ki jih je tokratni aktiviral, kar je pomenilo, da je morala plačati skupno 192.825 evrov.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto