Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Električni skuterji izpod izključno ženskih rok
Gospodarstvo
Električni skuterji izpod izključno ženskih rok
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.09.2021 12:42

Indijsko podjetje Ola Electric Mobility načrtuje proizvodnjo 10 milijonov enoslednih vozil letno, kar predstavlja 15 odstotkov celotne svetovne proizvodnje električnih skuterjev. Posebnost projekta je, da ga vodijo in izvajajo izključno ženske.

Urša Prosenjak

Podjetje, ki ga vodi Bhavish Aggarwal, je nadaljevanje zagonskega podjetja Ola, ki naj bi na javnih trgih nastopilo prihodnje leto. Vizija njegovega najnovejšega podviga je svetu zagotoviti "čisto mobilnost, ogljikov odtis in vključujočo delovno silo". »Tovarna bo s polno zmogljivostjo zaposlovala več kot 10.000 žensk, zaradi česar bo to največja tovarna z izključno ženskimi delavkami na svetu in edini avtomobilski obrat, kjer so zaposlene samo ženske," je povedal Aggarwal.

Po končani širitvi prihodnje leto naj bi v tovarni vsaki dve sekundi izdelali po en skuter. Tovarna bo močno avtomatizirana, saj bo poleg delavk v procesu sodelovalo tudi 3000 robotov.

Trenutno naj bi imeli že pol milijona rezervacij, v prihodnosti pa načrtujejo tudi širitev prodaje v ZDA. Njihov model S1 ima doseg 180 kilometrov, do 40 km/h pospeši v treh sekundah, njegova najvišja hitrost pa je 112 km/h.

Električni skuterji izpod izključno ženskih rok

Aggarwalov cilj je sčasoma sestaviti celotno paleto električnih vozil, vključno s trikolesniki in avtomobili. Olin prvi e-skuter S1 bo po ceni 1.360 dolarjev konkuriral tradicionalnim dvokolesnikom v Indiji. Izvoz naj bi se začel letos.

"Omogočanje gospodarskih priložnosti ženskam izboljša ne le njihovo življenje, ampak tudi življenje njihove družine in celotne skupnosti," je dejal Aggarwal. Udeležba žensk v lokalni proizvodni industriji znaša trenutno le 12%. »Da bi lahko Indija postala svetovno proizvodno središče, moramo dati prednost povečevanju kvalifikacij in ustvarjanju delovnih mest za našo žensko delovno silo," je še dodal.

Električni skuterji izpod izključno ženskih rok

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto