Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Volvo predstavlja luksuzno torbo iz trajnostnih materialov
Skrb za okolje
Volvo predstavlja luksuzno torbo iz trajnostnih materialov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.10.2021 15:24

Volvo se je v svoji zavezanosti trajnosti povezal z modno znamko Phillip Lim. Skupaj so osnovali luksuzno potovalno torbo, narejeno iz biomaterialov, uporabljenih v vozilih Volvo.

Urša Prosenjak

Pred nedavnim je Volvo razkril svoj načrt opustitve uporabe usnja. Nadomestili so ga z lastnim materialom Nordico, ki je narejen pretežno iz recikliranih PET plastenk in zamaškov. Do leta 2025 naj bi 25 odstotkov materialov, uporabljenih v novih vozilih, predstavljali reciklirani materiali.

Oblikovalec Phillip Lim zastopa podobne vrednote in ustvarja luksuzna oblačila in modne dodatke iz alternativnih surovin, kot so na primer alge.

Njihov skupni izdelek, potovalno torbo, sta navdihnila skandinavski dizajn in uporaba materialov prihodnosti. Ima dvojni ročaj, značilen žep in diskreten shranjevalni predal.

Volvo predstavlja luksuzno torbo iz trajnostnih materialov

Kot je povedal Phillip Lim, so v sodelovanju takoj našli skupni jezik, saj je trajnostni pristop del njegove znamke že od samega začetka. Njegov cilj je namreč iskanje novih materialov ob doseganju visokokvalitetnega dizajna, kar je po njegovem mnenju ultimativno razkošje.

Torba žal ni na voljo v prosti prodaji. Omejeno število izdelkov bodo ponudili kupcem kot darila ali nagrade, nekaj pa jih bodo tudi namenili dobrodelnim dražbam.

Pri Volvu menijo, da napredni proizvajalci avtomobilov ne bi smeli biti osredotočeni zgolj na zmanjševanje emisij CO2, pač pa bi morala biti na vrhu njihovega seznama prioritet tudi skrb za dobrobit živali. S tem razlogom so se odločili za opustitev usnja v svojih električnih avtomobilih. Še vedno bodo uporabljali materiale, ki vsebujejo volno, vendar bo ta morala biti dokazano pridobljena na human način.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto