Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kdaj bodo vsi avtomobili električni?
Prihodnost
Kdaj bodo vsi avtomobili električni?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.10.2021 15:06

Elon Musk predvideva, da bo potrebnih vsaj nekaj desetletij, preden bodo električna vozilo povsem nadomestila konvencionalne avtomobile.

Urša Prosenjak

Trenutno je na svetu okoli 2 milijardi avtomobilov, manj kot 1 odstotek je med njimi električnih. Če bi bila vsa nova vozila električna, bi pri 100 milijonih prodanih vozil na leto trajalo 20 let, da bi se zamenjala vsa vozila. Toda trenutni odstotek prodaje električnih avtomobilov znaša manj kot 10 odstotkov, kar pomeni, da smo še zelo daleč od stoodstotnega tržnega deleža. Po oceni Elona Muska bo do popolne elektrifikacije svetovne flote minilo še 30 do 40 let.

Medtem ko Tesla proizvaja izključno povsem električne avtomobile, si je večina uveljavljenih proizvajalcev zastavila cilj popolne elektrifikacije do leta 2030 ali 2040. Da bi to lahko dosegli, morajo postati baterijski električarji cenovno dovolj dostopni tudi za revnejše države.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto