Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zmagovalec s preobleko devetletnega oblikovalca
Mini
Zmagovalec s preobleko devetletnega oblikovalca
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.10.2021 03:09

Ob 60-letnici avtomobila Mini Cooper se je na dirki za pokal Johna Whitmora v Goodwoodu pomerilo 30 Minijev, preobleko enega izmed njih pa je zasnoval devetletni deček. In prav ta Mini je prvi pripeljal v cilj.

Urša Prosenjak

Nick Swift in Andrew Jordan sta bila ekipa v pisanem avtomobilčku Morris Mini Cooper S iz leta 1963, za njegovo podobo pa je poskrbel devetletni Stanley Wilkinson, ki je navdih črpal pri Plymouth Superbirdu Richarda Pettyja.

Fantič je sodeloval na natečaju »Oblikuj Minija« lanskega festivala Goodwood SpeedWeek in njegova kreacija je osvojila prvo mesto. Zdaj so namenili enemu izmed sodelujočih Minijev na enkratnem dogodku v počastitev dediščine tega avtomobila.

»To je bil najboljši dan,« je bil navdušen Stanley. »Zelo lepo je bilo videti Minija, kar nisem mogel verjeti, ko sem ga videl. Točno tak je bil, kot moja risba.«

Zmagovalec s preobleko devetletnega oblikovalca

Voznika, Swift in Jordan, sta imela hudo konkurenco. Sodelovali so nekdanji dirkači Formule 1 Jochen Mass, Brendon Hartley, Martin Brundle in Karun Chandhok, pa tudi Tiff Needell, Jean-Eric Vergne in legendi Le Mansa Emanuele Pirro in Andre Lotterer. Med tekmovalci je bil tudi pevec zasedbe AC/DC in ljubitelj avtomobilov Brian Johnson.

»Izjemna čast je bila sodelovati v tem projektu,« je povedal Swift. »Lepo je bilo biti spet na stezi in s pomočjo mojega sovoznika Andrewa nam je uspelo osvojiti zmago in praznovati s Stanleyem.«

»Vso dirko sem navijal za Minija in bilo je imenitno, ko sta Nick in Andrew zmagala, potem pa smo praznovali. To je bil dan, ki ga ne bom nikoli pozabil,« je bil mladi oblikovalec vesel uspeha »svojega« Minija.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto