Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gucci praznuje stoletnico znamke s posebno izdajo miniaturnega avtomobilčka
Hot Wheels
Gucci praznuje stoletnico znamke s posebno izdajo miniaturnega avtomobilčka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.10.2021 00:30

Gucci bo stoletnico znamke obeležil s posebno izdajo miniaturne replike modela Cadillac Seville Gucci iz leta 1982, ki bo nastal v sodelovanju z znamko Hot Wheels.

Urša Prosenjak

Hot Wheels tokrat prvič sodeluje s katerimkoli proizvajalcem oblačil, izkušnja pa je nova tudi za Gucci.

»To nepričakovanjo sodelovanje med Guccijem in Hot Wheels potrjuje, da so igrače platno, ki odraža pop kulturo, modo in oblikovanje,« je povedal Richard Dickson iz Mattela. »Veseli nas, da lahko počastimo Guccijev izjemni jubilej s posebno izdajo modelčka Hot Wheels, ki krepi pomen igrač kot umetnosti.«

Jubilejni modni avtomobilček sta oblikovala Bryan Benedict in Ralph Benitez, narejen bo v 5000 izvodih, prav vse podrobnosti, vključno z najmanjšimi, pa bodo avtentične. Prodajali ga bodo v avtentični Guccijevi škatli, oviti v znamkin značilni zeleni papir.

Čeprav Gucci tokrat prvič sodeluje s proizvajalcem modelčkov, pa to ni njihovo prvo sodelovanje, povezano z avtomobili. Z ameriškimi proizvajalci sodelujejo že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so se povezali z American Motors Corporation, ki je pred tem sodeloval že z znamkama Levis in Pierre Cardin. Plod sodelovanja z Guccijem je bil AMC Hornet Gucci Edition leta 1972.

Kasneje je Gucci vzpostavil uspešno sodelovanje s Cadillacom. Najuspešnejša je bila generacija modela Seville, ki so jo proizvajali med leti 1980 in 1985, prav to pa bo v pomanjšani izvedbi zdaj izdelal Hot Wheels. Prodaja se bo začela 18. oktobra, cena avtomobilčka pa bo 120 dolarjev.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto