Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Hot Wheels

Gucci praznuje stoletnico znamke s posebno izdajo miniaturnega avtomobilčka
Gucci praznuje stoletnico znamke s posebno izdajo miniaturnega avtomobilčka

Preberite tudi...

Bi se oblekli v Ferrari?

Ženska, ki je spremenila avtomobilsko oblikovanje

Volvo predstavlja luksuzno torbo iz trajnostnih materialov

Ko elektrika zadiši po bencinu

Zmagovalec s preobleko devetletnega oblikovalca

14.10.2021 00:30 Urša Prosenjak

Gucci bo stoletnico znamke obeležil s posebno izdajo miniaturne replike modela Cadillac Seville Gucci iz leta 1982, ki bo nastal v sodelovanju z znamko Hot Wheels.

Hot Wheels tokrat prvič sodeluje s katerimkoli proizvajalcem oblačil, izkušnja pa je nova tudi za Gucci.

»To nepričakovanjo sodelovanje med Guccijem in Hot Wheels potrjuje, da so igrače platno, ki odraža pop kulturo, modo in oblikovanje,« je povedal Richard Dickson iz Mattela. »Veseli nas, da lahko počastimo Guccijev izjemni jubilej s posebno izdajo modelčka Hot Wheels, ki krepi pomen igrač kot umetnosti.«

Jubilejni modni avtomobilček sta oblikovala Bryan Benedict in Ralph Benitez, narejen bo v 5000 izvodih, prav vse podrobnosti, vključno z najmanjšimi, pa bodo avtentične. Prodajali ga bodo v avtentični Guccijevi škatli, oviti v znamkin značilni zeleni papir.

Čeprav Gucci tokrat prvič sodeluje s proizvajalcem modelčkov, pa to ni njihovo prvo sodelovanje, povezano z avtomobili. Z ameriškimi proizvajalci sodelujejo že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so se povezali z American Motors Corporation, ki je pred tem sodeloval že z znamkama Levis in Pierre Cardin. Plod sodelovanja z Guccijem je bil AMC Hornet Gucci Edition leta 1972.

Kasneje je Gucci vzpostavil uspešno sodelovanje s Cadillacom. Najuspešnejša je bila generacija modela Seville, ki so jo proizvajali med leti 1980 in 1985, prav to pa bo v pomanjšani izvedbi zdaj izdelal Hot Wheels. Prodaja se bo začela 18. oktobra, cena avtomobilčka pa bo 120 dolarjev.