Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najmehkejši sovjetski avto
Lada
Najmehkejši sovjetski avto
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.10.2021 02:40

Lada je bila nekoč precej pogost prizor na naših cestah, v zadnjih desetletjih pa je z njih bolj ali manj izginila. V domači Rusiji pa je znamka še vedno zelo prisotna, ne le v obliki novih avtomobilov, pač pa tudi kot predmet različnih kreacij. Takšna je tudi Preproga.

Urša Prosenjak

Kovrolina ali Preproga je Lada, ki jo je lastnik Georgij Makarov, kot razkriva že njeno ime, oblekel v preproge. In to ne kar prve preproge, ki jih je imel pri roki. Kar dva meseca je iskal prave preproge v perzijskem stilu v moskovskih trgovinah, ko jih je našel, pa je se je še mesec in pol ukvarjal s pritrjevanjem preprog na karoserijo Lade.

Najmehkejši sovjetski avto

Rezultat, ki je nastal, je Georgij, sicer študent moskovske tehnične univerze in sin enega največjih ruskih strokovnjakov za starodobnike, poimenoval umetnina. Kovrolino s ponosom razkazuje na družabnih omrežjih, opisuje pa jo kot najmehkejši, najpriljubljenejši in najbolj sovjetski avto na ruskih cestah.

Najmehkejši sovjetski avto

»Kovrolina je uresničenje moje vizije. Sestavljajo jo trije koncepti: Sovjetska unija, znamka Lada in preproge,« pripoveduje Makarov. »Zame so te stvari neločljive, zato sem jih povezal v avtu. Zdaj je to umetniško delo, zgodovinski spomenik, obenem pa še vedno le prevozno sredstvo.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto