Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Visoka kazen za povoženje mačke
Zakonodaja
Visoka kazen za povoženje mačke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.10.2021 14:47

Na britanskem otoku Jersey se voznikom obeta nenavadno visoka kazen za situacijo, ki je nekoč veljala kvečjemu za manjšo nevšečnost.

Urša Prosenjak

Otok Jersey, ki spada pod britansko krono, čeprav ni del Združenega kraljestva niti Evropske unije, se pripravlja na spremembo Zakona o cestnem prometu. V njem se utegne znajti zelo napreden člen, ki ga je predlagala organizacija za pravice mačk s podporo več kot 5000 podpisnikov peticije. Predlog določa kazen za voznika, ki zapusti kraj nesreče, v kateri je zbil mačko.

Če bo predlog sprejet, bo moral voznik, ki z avtom zadene mačko, o dogodku obvestiti lastnika mačke, Društvo proti mučenju živali ali pa policijo. Če tega ne bo storil, ga bo doletela kazen v višini do 10.000 funtov.

S predlogom želijo izenačiti prometne nesreče, v katerih vozniki zadenejo divjad in številne druge živali in nesreče, v katerih zadenejo mačke. V primeru zbitja divjadi so vozniki že po trenutno veljavnem zakonu morali o dogodku obvestiti pristojno službo, mačke pa so bile doslej izvzete.

Nov zakon bo občutno zmanjšal trpljenje mačk, ki bodo tako hitreje deležne veterinarske pomoči, Jersey pa bo s tem postal prvo britansko ozemlje s tovrstno zaščito mačk in s tem postavil temelje za izboljšanje prometne varnosti za živali tudi drugod.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto