Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Križanec za mesto in prosti čas
Slovenska premiera: Citroen C3 Aircross
Križanec za mesto in prosti čas
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.10.2021 20:29

Citroen C3 Aircross je že s prvo generacijo prepričal lepo število kupcev, zato mora njegov sveže predstavljeni naslednik zapolniti kar velike čevlje.

Urša Prosenjak

Dimenzije novega križanca so ostale enake, občutne prenove pa je bil deželen dizajn, predvsem v prednjem delu, ki ima odločnejše in zrelejše poteze, zlasti po zaslugi novih oblikovno prepoznavnih prednjih luči. Kromani logotip dvojne puščice se je razširil v smeri prednjih LED žarometov, ki omogočata boljšo preglednost in večjo varnost. Prenovljena je tudi okrasna rešetko s povsem novim geometrijskim motivom in novim zaključnim elementom srebrno sive barve z barvitimi vstavki.

Križanec za mesto in prosti čas

Nova generacija prinaša tudi več možnosti personalizacije, na voljo je kar 70 barvnih kombinacij, ki jih sestavimo s pomočjo sedmih različnih barv karoserije, dveh barv strehe in štirih barvnih paketov z grafičnimi dodatki bočnih delih spodnjega ščitnika sprednjega odbijača, na ohišju zunanjih ogledal in na zadnjem vogalnem steklu. V ponudbi so trije novi odtenki zunanjosti: siva Kaki, modra Voltaic in bela Banquise.

Križanec za mesto in prosti čas

Spremembe so opazne tudi v notranjosti. Materiali so bolj kakovostni, nekoliko prenove je bil deležen devetpalčni infotainment z novo grafiko, merilniki pa so že vedno analogni.

Med pomembnimi atributi sta modularnost in prostornost, ki omogočata vsestransko uporabo. Potniška kabina je zelo prostorna, dovolj je tudi prostora za kolena in glave potnikov na zadnjih sedežih. Potniški prostor se ponaša z dodatnim udobjem zaradi zelo osvetljenega ambienta, ki je posledica velikih steklenih površin in panoramske strehe. Deljivost zadnje klopi in zložljivost prednjega sopotnikovega sedeža omogočata prevoz zelo dolgih predmetov, prostornino prtljažnika pa je mogoče s 410 litrov povečati na 520, s preklopom zadnje klopi pa celo na 1289 litrov.

Križanec za mesto in prosti čas

Pod pokrovom motorja ni sprememb. Na voljo sta dve pogonski opciji, 1,2-litrski bencinski in 1,5-litrski dizelski motor, pri obeh pa je možno izbrati ročni ali avtomatski menjalnih. Pri Citroenu še dodajajo, da se okoli 90 odstotkov kupcev odloči za bencinski motor.

Križanec za mesto in prosti čas

Dosedanjim nivojem opreme sta se pridružila dva nova: Feel Pack in najbogatejši Shine Pack. Po predvidevanjih se bo največ kupcev odločilo za drugi najobsežnejši nivo opreme Shine, skupno pa Citroen načrtuje prodajo 300 primerkov v Sloveniji v prvem letu. Cena se začne pri dobrih 17 tisočakih, a se glede na način nakupa lahko tudi zmanjša.

Težavo pa predstavljajo dobavni roki, ki so se, tako kot pri ostalih proizvajalcih, podaljšali zaradi težave s polprevodniki. Na novega C3 Aircross je v tem trenutku potrebno čakati tudi do enega leta.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto