Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lepota, ki izginja
Notranje izgorevanje
Lepota, ki izginja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.10.2021 00:48

Ljubitelji tehnike in »pravih« motorjev z notranjim izgorevanjem bodo v pričujočem posnetku lahko občudovali lepoto, ki izginja.

Urša Prosenjak

Na Youtube kanalu TROdesigns je objavljen upočasnjen posnetek delovanja klasičnega motorja. Gre za motor Hondinega motocikla XR75 iz leta 1977, valj pa so zamenjali s prozornim akrilom, ki razkriva pogled na postopek izgorevanja. Bat je originalen, vendar očiščen in zglajen, da ne bi opraskal plastičnega valja. Kompresijsko razmerje je s podaljšanjem valja zmanjšano z 9,5:1 na 8,7:1. Batni obroči so izdelani posebej iz teflona za zmanjšanje trenja.

Video je posnet v 4K ločljivosti in prikazuje vse procese v motorju, ki bodo zanimivi tako za prekaljene bencinske navdušence in poznavalce, kot tudi za tiste, ki si težje predstavljajo, kaj se dogaja v klasičnem motorju z notranjih izgorevanjem.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto