Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Honda osrečuje male bolnike
Otroci
Honda osrečuje male bolnike
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.12.2021 00:28

Honda je v predprazničnem času razveselila male bolnike v kalifornijski bolnišnico z električnim otroškim avtomobilčkom Shogo, ki malčkom in njihovim družinam pomaga zmanjšati stres bolnišničnega bivanja.

Urša Prosenjak

Avtomobilček Shogo so v celoti razvili Hondini inženirji, bil pa je zasnovan kot bolnišnično prevozno sredstvo in je opremljen z vsemi medicinskimi funkcijami, ki jih pacient potrebuje. Trenutno ga uporabljajo v bolnišnici Children's Health of Orange County (CHOC), ki je Hondin dolgoletni partner.

Honda osrečuje male bolnike

 »Shoga, ki bo pomagal podpreti te bolnike v času, ki je lahko stresen v bolnišnici, je naša ekipa ustvarjala z ljubeznijo in strastjo. Še posebej smo ponosni, da ga predstavljamo ravno v prazničnem času v CHOC,« je pojasnila Hundy Liu, vodja nacionalnega avtomobilskega oglaševanja pri American Honda Motor Company. »Videti veselje na obrazih mladih pacientov, ko sedejo za volan Shoga, je resnična nagrada.«

Honda osrečuje male bolnike

Randall Smock, višji zunanji oblikovalec vozil, je igral pomembno vlogo pri oblikovanju in testiranju Shoga. Zanj je bil projekt bolj oseben kot za večino.

»Kot nekdo, ki je kot majhen otrok preživel čas v bolnišnici, sem si resnično želel, da bi bil cilj številka ena naše ekipe Honda pri razvoju Shoga olajšati težave zaradi bivanja v bolnišnici tako, da bi otrokom zagotovil trajen pozitiven spomin na to izkušnjo,« je dejal Smock. »Vsak element Shoga je bil zasnovan tako, da ustreza različnim potrebam majhnih otrok ter omogoča čim bolj enostaven vstop in izstop, preprosto vožnjo in celotno izkušnjo, ki otroke nekoliko razvedri.«

Shogo je bil zasnovan za bolnike, stare od 4 do 9 let. Otroci v tej starostni skupini lahko nadzorujejo avto, največjo hitrost pa se lahko omeji med 1,6 in 8 km/h.

Honda osrečuje male bolnike

Standardne funkcije Shoga vključujejo osrednji sedežni položaj, kot pri McLarnu F1, površino, mehko na dotik, robove, ki jih je enostavno očistiti, vedro za igrače, držala za skodelice, hupo z različnimi možnostmi zvoka in prilagodljivo registrsko tablico, ki prikazuje voznikovo ime. Na voljo sta tudi potisni drog, da lahko vozilo po potrebi nadzira odrasla oseba in drog za infuzijo za bolnike, ki jo potrebujejo.

Avtomobilček Shogo so predstavili tudi v kratkem filmu Project Courage.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto