Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ko pri 87-ih preklopiš na elektriko
Ford Mach-E
Ko pri 87-ih preklopiš na elektriko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.12.2021 00:35

87-letni Pedro García, ki je vse življenje uporabljal vozila z bencinskim motorjem, dokazuje, da za prihodnost ni nikoli prepozno, saj se je odločil za ‘preklop na elektriko’ – njegova izbira je povsem električni Mustang Mach-E.

Uredništvo

Pedro je bil v preteklih letih lastnik številnih Fordovih avtomobilov, pri čemer je vzpostavil tesen odnos z osebjem lokalnega prodajnega salonu Auto Christian v mestu Denia v španski pokrajini Alicante. Poskrbeli so, da je bil med prvimi, ki so si ogledali Mustanga Mach-E, in ko ga je prepričal njegov slog, so poskrbeli, da je bil tudi med njegovimi prvimi kupci.

»Prihodnosti se ne moreš upreti. Moraš ji iti naproti in jo prehiteti. Ta avto je avto prihodnosti,« je Pedro prepričan.

Po nakupu so Pedru na vsakem koraku pomagali pri spoznavanju novega avtomobila in prilagajanju nanj, čeprav veliko pomoči niti ni potreboval.

Morda bi kdo mislil, da bo prehod na visokotehnološko električno vozilo pri njegovih letih zahteven, je Miguel Estrela, prodajalec v podjetju Auto Christian, pohvalil, kako dobro Pedro obvlada Mustanga Mach-E. Pozna mlajše ljudi, ki jih prehod na električni pogon še vedno zelo skrbi, a kot dokazuje Pedro, je prehod lažji, kot bi si lahko predstavljali, tudi če mislijo, da so jim leta uporabe bencinskih hlapov že preveč prešla v kri.

Pedro se je hitro prilagodil zlasti polnjenju. Doma ima nameščeno zidno polnilno omarico, ki jo ponoči preprosto vključi, zjutraj pa se zbudi s povsem napolnjenim vozilom. Zaradi tišine in preproste uporabe, ki jo ponuja Mustang Mach-E – še posebej pri vožnji samo z eno stopalko – je potoval v kraje, kjer ni bil že petdeset let, samo zato, ker lahko. In kaj je po Pedrovih besedah najboljše? Zaradi dosega Mustanga Mach-E se mu ni več treba ustavljati na bencinskih črpalkah ali celo delati postankov, da bi napolnil baterijo: »Najbolj mi je všeč, da ti ni treba iti na bencinsko črpalko. Doma so mi namestili zidno omarico, tam ga napolnim in konec zgodbe.«

Ljudje se pogosto bojijo sprememb, a Pedro dokazuje, da je lahko prilagajanje prihodnosti tudi pri njegovih letih lažje in prijetnejše, kot bi pričakovali.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto