Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kako postati lastnik Ferrarija?
Superšportniki
Kako postati lastnik Ferrarija?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.01.2022 00:43

Ferrari ni za vsakogar. Pa ne le zaradi cene, pač pa tudi zaradi specifičnih pogojev, ki jih podjetje postavlja svojim potencialnim kupcem. Pri modelih omejenih serij pa se zaplete še nekoliko bolj.

Urša Prosenjak

Ferrari bdi nad lastništvom svojih vozil vse od trenutka, ko se stranka odloči za nakup. Kot je poenaostavljeno povedal znan ljubitelj Ferrarijevih vozil in kanadski poslovnež Robert Herjavec: »Ne izbereš ti Ferrarija, pač pa Ferrari izbere tebe.«

Kako postati lastnik Ferrarija?

Obstaja nekaj jasnih in strogih pravil, ki se jih morajo držati vsi novi in obstoječi lastniki Ferrarijev. Podobno kot ostali prodajalci avtomobilov preverijo plačilno sposobnost kupcev, gre Ferrari še korak dlje. Za začetek podjetje preveri osebnostni profil bodočega lastnika svojega vozila. Za volanom poskočnega konjička najraje vidijo moške nad 40 let, brez preteklih incidentov in s solidnim ugledom. Zgolj ustrezno premoženjsko stanje pač ni dovolj, da nas vidijo za volanom Ferrarija.

Posebni pogoji so tudi glede trajanja lastništva. Ferrari namreč nadzira svoje avtomobile tudi po tem, ko zapustijo prodajni salon. Lastnikom ne dovolijo prodaje v prvem letu po nakupu, zahtevajo pa tudi, da jih o načrtovani prodaji avta obvestijo. To naj bi preprečilo lastnikom preprodajanje avtomobilov za dobiček v primeru omejenih serij, saj želi Ferrari prodati svoja vozila ljudem, ki jih bodo dejansko vozili. Prav tako v podjetju ne odobravajo nastopaštva, zato svojih avtov ne prodajajo posameznikom, ki bi kupili prestižen avto le kot statusni simbol z namenom bahanja in razkazovanja.

Kako postati lastnik Ferrarija?

Če imate v lasti vozilo znamke Lamborghini, vam Ferrari svojega avtomobila žal ne bo prodal. Zaradi tradicionalnega rivalstva med znamkama tudi zbiratelji, ki v svojo zbirko dodajo vsaj enega Lamborghinija, ne bodo več smeli kupiti Ferrarija, ne glede na to, koliko jih nemara že imajo v garaži.

Svojega Ferrarija lastnik ne sme spreminjati. VIP stranke so povabljene v tovarno v Maranellu, kjer se lahko dogovorijo o prilagoditvah svojega bodočega avta po svojih željah, sami pa ga ne smejo spreminjati. Prepovedane so modifikacije motorjev, karoserije in vse, kar bi kakorkoli zakrivalo logotip. Prav tako morajo vsa vzdrževalna dela in popravila opraviti pri Ferrariju, sicer ne le, da vozilo izgubi garancijo, pač pa lastnik pristane na takoimenovanem »črnem seznamu« oseb, ki jim ni več dovoljeno kupiti Ferrarija.

Kako postati lastnik Ferrarija?

Status znane osebnosti pa sam po sebi ni dovolj, da bodoči lastnik postane VIP stranka. To ne bo uspelo influencerjem in kontroverznim zvezdnikom resničnostnih šovov ter komurkoli drugemu, ki po oceni Ferrarija s svojo javno podobo ne ustreza profilu lastnika. Od bodočega ali obstoječega lastnika pričakujejo, da znamke ne bo kritiziral, četudi je kritika na mestu. Fraze »kupec ima vedno prav« pri Ferrariju ne poznajo.

Ko se naposled kupcu uspe prebiti skozi izbirni postopek, postane del družine. Novi lastnik je povabljen na različne dogodke, kamor sicer ne bi imel dostopa, vabljen pa je seveda tudi k nakupu še več Ferrarijevih avtomobilov. Da bi se lahko  potegoval za položaj VIP stranke, mora lastnik imeli vsaj štiri Ferrarije. Kar pa, če odmislimo finančni del, ni težko, saj lastništvo Ferrarija človeka zasvoji. Ko imaš enega, jih želiš imeti še več, tudi omejene serije, kar pa je za navadne smrtnike skoraj nemogoče, saj so posebne izdaje že pred prihodom razprodane izbrancem.

Kako postati lastnik Ferrarija?

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto