Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Proizvodnja ventilatorjev je spremenila pravila igre
Mary Barra
Proizvodnja ventilatorjev je spremenila pravila igre
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.04.2022 01:58

Pandemsko leto 2020 je avtomobilske proizvajalce postavilo pred številne izzive. Mnogi so se odzvali hitro in se prilagodili na različne načine. Med temi je bilo tudi podjetje General Motors pod vodstvom Mary Barra.

Urša Prosenjak

Izvršna direktorica GM Mary Barra, ki je prva ženska na čelu »velike trojice« avtomobilskih proizvajalcev, je razkrila, da leto 2020 z vsemi izzivi prineslo tudi dragocene lekcije. Ena izmed njih je bila ustavitev proizvodnje in njena preusmeritev v nujno izdelavo ventilatorjev za zdravljenje hudo bolnih ljudi s Covidom.

Podjetje je priskočilo na pomoč manjšemu proizvajalcu ventilatorjev in mu omogočilo masovno proizvodnjo v približno enem mesecu. Hkrati je družbo GM to ohrabrilo, da zmorejo pospešiti tudi svoje ostale naloge, kot na primer lansiranja električnih in drugih vozil.

»Projekt z ventilatorji je nekako spremenil pravila igre z naše perspektive in s perspektive kulturnih sprememb,« je povedala Mary Barra in dodala, da pot do realizacije ni bila enostavna, saj vodstvena ekipa General Motors ni bila navdušena, ko jim je povedala, da bodo morali podjetju, ki je mesečno izdelalo 250 ventilatorjev, pomagati povečati proizvodnjo na 30.000 kosov v 150 dneh. »Gledali so me, kot da sem nora.«

Toda zaposleni so se naloge lotili z mislijo na to, da bi utegnili medicinske naprave potrebovati tudi njihovi bližnji, zato jim je uspelo doseči cilj. Kljub temu je bilo podjetje deležno očitkov nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, da delo poteka prepočasi.

Marca lani je več sto GM-ovih delavcev priskočilo na pomoč podjetju Ventec Life Systems v obdobju, ko je obstajala nevarnost, da bo državi zmanjkalo nujnih medicinskih pripomočkov. Prispevali so sredstva in preoblikovali tovarno v Indiani za pomoč pri proizvodnji ventilatorjev s hitrostjo, ki jo je nek strokovnjak za dobavne verige opisal kot »nadzvočno.«

Mary Barra je pojasnila, da so se skozi te projekte naučili novega načina dela in zdaj uporabljajo enak pristop pri proizvodnji električnih vozil, programske opreme in delno avtomatiziranih asistenčnih sistemov.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto