Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Električna in digitalna revolucija družinskega avta
Slovenska premiera: Renault Megane E-Tech Electric
Električna in digitalna revolucija družinskega avta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.04.2022 01:03

Renault nadaljuje elektrifikacijo svoje ponudbe z električno različico Megana.

Urša Prosenjak

Renault je pred dnevi v Sloveniji predstavil nov model Megane E-Tech Electric, za katerega je v zahodnoevrospkih državah že veliko zanimanja, prejeli so namreč že čez 10.000 naročil. Megane E-Tech Electric je najnovejša inkarnacija priljubljenega modela, ki se je skozi generacije prilagajal zahtevam kupcev, njegovi temelji vodili pa sta zagotavljanje užitka v vožnji in varčnost.

Stilsko je povsem prenovljen avto z novimi potezami zunanjosti, ki jih izrazito zaznamujejo LED dnevne luči in žarometi, ki so nastali v slovenskem podjetju Hella Saturnus. Notranjost potniške kabine se precej razlikuje od znane Renaultove podobe, razporeditev je nova, armaturna plošča je izrazito digitalizirana. Infotainment vsebuje operacijski sistem Android Automotive OS z vgrajenim Googlovim pomočnikom z glasovnim upravljanjem.

Za užitek v vožnji je zagotovljena platforma, ki je zasnovana posebej za električna vozila. Vsa tehnologija je nameščena v sprednjem delu, kjer je tudi motor, kar pomeni manj uporabljenega materiala in obenem več prostora zadaj. Za prostornost potniške kabine je zaslužna tudi izrazito tanka baterija, nameščena pod sedeže, ki k višini avta zaradi svoje debeline le 11 centimetrov praktično ne prispeva nič. Električni Megane je od modela četrte generacije celo 9 centimetrov nižji, zaradi inovativne zasnove pa je tudi 100 kilogramov lažji od primerljivega modela konkurenčnega proizvajalca.

Kupci bodo lahko izbrali med dvema različicama električnega pogona. Vstopna različica ima elektromotor z močjo 96 kW in navorom 250 Nm ter baterijo s kapaciteto 40 kWh, zmogljivejši elektromotor pa ima moč 160 kW in navor 300 Nm, napaja pa ga baterija kapacitete 60 kWh.

Naročila za električnega novinca bodo pričeli zbirati 3. maja, kupci pa bodo prve primerke dobili septembra. Na voljo bodo paketi opreme Equilibre, Techno in Iconic, cena pa se bo začela pri 34.890 evrih.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto