Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tehnološki gigant k sodelovanju povabil ugledno strokovnjakinjo
Apple Car
Tehnološki gigant k sodelovanju povabil ugledno strokovnjakinjo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.05.2022 18:06

Applov projekt električnih vozil je postal že skoraj urbani mit, zdaj pa se postopno vse bolj približuje realizaciji. Z najnovejšim korakom v tej zgodbi je tehnološki gigant k sodelovanju povabil dolgoletno Fordovo vodstveno delavko.

Urša Prosenjak

Desi Ujkashevic je v Fordu delala več kot tri desetletja, bila pa je odgovorna za nadzor nad inženiringom zunanjosti, notranjosti in podvozja ter električnih komponent za različna Fordova vozila. Nazadnje je bila Fordova globalna direktorica inženiringa avtomobilske varnosti, položaj, ki je po navedbah podjetja pokrival obseg avtonomnih varnostnih sistemov vozil.

To je ključnega pomena za razvoj Applovega projekta Titan, ki je kodno ime razvoja električnega vozila, saj je podjetje pred kratkim napovedalo močno osredotočenost na popolnoma avtonomno vožnjo za predvideno lansiranje vozila na trg. Avtomobil naj bi imel možnost samostojne vožnje 4. stopnje, v nekaterih primerih tudi 5. stopnje, ki ne zahteva človeškega posredovanja.

Zaposlitev Ujkasheviceve je še toliko bolj pomembna, ker je podjetje izgubilo precej zaposlenih na področju inženiringa, robotike in senzorjev. Na trg električnih vozil vstopajo tudi druga podjetja, sicer specializirana za elektroniko, kot je Sony, zato je projekt Titan toliko pomembnejši za Apple, saj lahko podjetju zagotovi še nadaljnji uspeh.

Prihodnost Applovega električnega vozila je še vedno zavita v skrivnost, a z zaposlitvijo strokovnjakinje kot je Desi Ujkashevic, je projekt videti bližje realnosti kot kdaj koli prej.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto