Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zdravstvene težave nekdanje dirkačice zaradi estetskega posega
Danica Patrick
Zdravstvene težave nekdanje dirkačice zaradi estetskega posega
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.05.2022 16:37

Nekdanja dirkačica Danica Patrick je odkrito spregovorila o zdravstvenih težavah, ki so jo doletele po estetskem posegu.

Urša Prosenjak

Pred nedavnim je ena najuspešnejših žensk v motošportu in nekdanja dirkačica serije NASCAR razkrila javnosti, da so ji odstranili prsne vsadke, za katere se je odločila pred 8 leti, vendar so ji kmalu začeli povzročati vse resnejše zdravstvene težave.

Danes 40-letna Patrickova se je za operacijo povečanja dojk odločila zaradi svoje želje po popolnosti. »Želela sem popolno telo. Poskusila sem toliko različnih stvari, da bi se počutila dobro v svoji koži, da bi izgledala še bolje, pa nič ni dovolj dobro delovalo. Bila sem v dobri kondiciji, imela sem odlično postavo, vendar sem želela še več. Rekla sem si, zakaj ne bi imela še velikih prsi?« je pojasnila svoj način razmišljanja v tistem obdobju.

Leta 2014 se je odločila za silikonske vsadke, toda štiri leta kasneje so se začele pojavljati zdravstvene težave, med njimi naraščanje telesne teže, vnetja, težave s črevesje, spremembe menstrualnega ciklusa, redčenje las in zastrupitev s težkimi kovinami.

Obiskala je več različnih zdravnikov, jemala je zdravila za ščitnico, preizkusila 90-dnevno terapijo za zdravljenje črevesja, na neki točki je prišlo celo tako daleč, da je jemala do 30 tablet dnevno, da bi izboljšala svoje zdravje, a nič ni delovalo.

Naposled je ugotovila, da ima tako imenovano bolezen prsnih vsadkov, kar je izraz, s katerim opisujejo skupek simptomov, ki prizadenejo ženske po rekonstrukciji ali povečanju prsi s silikonskimi vsadki.

Dr. Shaun Parson, ki je naposled odstranil vsadke Danici Patrick, je pojasnil, da lahko vsadki v nekaterih primerih sprožijo kronični vnetni odziv v telesu. »Telo vsadke prepozna kot tujek in sproži odziv proti njim, da se z njimi bori na podoben način, kot se bori z infekcijo. Velikokrat sem že videl primere, ko se simptomi izboljšajo, ko odstranimo vsadke.«

Natanko to se je zgodilo tudi Danici Patrick, ki je že en teden po odstranitvi sporočila, da se počuti odlično.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto