Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mali Volkec za volanom dirkalnika Nikija Laude
Družina Wolff
Mali Volkec za volanom dirkalnika Nikija Laude
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.05.2022 00:41

Če sta oba starša vodji vrhunskih ekip v motošportu, je le vprašanje časa, kdaj bo tudi njun podmladek sedel v dirkalnik. To je v teh dneh napravil petletni sin Susie in Tota Wolffa.

Urša Prosenjak

Mladi Jack Wolff se neizbežno odpravlja po stopinjah slavnih staršev. Motošport mu je položen v zibelko in nad dirkanjem je enako navdušen kot njegova starša. Ko je v začetku aprila praznoval svoj peti rojstni dan, je bila njegova zabava dirkaško obarvana, ko pa so imeli v šoli tematski dan, kjer se je moral obleči v svojega najljubšega junaka, se je oblekel kot Lewis Hamilton.

Zdaj se je malčku ponudila neponovljiva priložnost: v Monaku je sedel v Ferrarijev dirkalnik Nikija Laude iz leta 1972, kar je precej zavidljiv dosežek za petletnika, glede na to, da niti veliko dejanskih dirkačev Formule 1 ni dobilo te prilike.

Med izjemami pa je bil Charles Leclerc, ki je »zaslužen« za to, da je legendarni dirkalnik po tem, ko je v njem sedel Wolffov najmlajši, doživel precejšnje razburjenje. Trenutni vodilni dirkač na lestvici je ikonični Ferrari 312B3 odpeljal na predstavitveni krog, pri tem pa izgubil nadzor nad avtom in ga razbil.

Toda vrnimo se k Jacku Wolffu. V Ferrariju se mu je pridružil tudi njegov najboljši prijatelj John, sin brazilskega dirkača Augusta Farfusa Jr., slednji pa je ob fotografiji, ki jo je druščina posnela, zapisal: »Legende motoršporta iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti na eni sliki.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto