Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vožnja po strehi
Fiat
Vožnja po strehi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.05.2022 14:34

Fiatova tovarna Lingotto v Italiji je znana po testni stezi na strehi, ki je zdaj v celoti obnovljena z vrtom in je odprta za javnost za testne vožnje električnega 500.

Urša Prosenjak

Obiskovalci so dobrodošli tudi v FIATCafé500 v muzeju Casa 500, kjer lahko izvejo več o zgodovini italijanskega mestnega avtomobila in uživajo ob kavi s posebnim pogledom na Torino.

Tovarna Lingotto je bila dokončana leta 1923 kot takrat največja avtomobilska tovarna na svetu. Fiat je v Lingottu izdelal skupno 80 modelov, preden so tovarno leta 1982 zaprli leta. Streha, ki se nahaja 28 metrov nad Torinom, je dostopna z avtomobilom skozi spiralo znotraj stavbe. Dolga leta je služil kot testna steza za končna serijska vozila in prototipe.

Vožnja po strehi

Potem ko so jo preoblikovali in spremenili v vrt, se je testna steza na strehi ponovno odprla pod imenom La Pista 500. Na vrtu je več kot 40.000 rastlin 300 različnih avtohtonih vrst. Del steze je še vedno ohranjen in obiskovalci lahko ob ponedeljkih na njej preizkusijo električni 500 . Na strehi bo potekala tudi vrsta izobraževalnih dejavnosti o električni mobilnosti, imenovanih E-Drive School.

Vožnja po strehi

FIATCafé500, del muzeja Casa 500, se nahaja v četrtem nadstropju Pinacoteca Agnelli. Obiskovalci lahko tam uživajo ob kavi ob leseni maketi originalnega 500, plakatih, spominkih in električnem Fiatu 500. Kavarna je bila zasnovana z industrijskim pristopom in ponuja razgled na La Pista 500.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto