Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Jubilejni čevlji
Porsche
Jubilejni čevlji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.06.2022 14:36

Porsche in Puma ob petdesetletnici legendarnega modela Carrera 911 RS 2.7 predstavljata posebno serijo športnih čevljev.

Urša Prosenjak

Avtomobil, ki je bil prvič predstavljen leta 1972 na avtomobilskem salonu v Parizu, je bil poimenovan v čast cestne dirke Carrera Panamericana, na kateri je Porsche leta 1954 zmagal v svojem razredu s Spyderjem 550. Prvi Porsche, ki je nosil ime Carrera, je bil ob izidu najhitrejše nemško serijsko vozilo, njegova najvišja hitrost pa je bila 245 km/h.

V čast dediščini tega legendarnega modela je Puma ustvarila model obutve Puma x Porsche Suede RS 2.7, ki bo omejen na samo 500 primerkov vsake barve. To je obenem prvi tovrsten poklon posebnemu športnemu avtomobilu , ki ga je Porsche izdelal v le 500 izvodih, da bi izpolnil homologacijske predpise skupine 4.

Čevlji so na voljo v 10 barvah po navdihu barvnih možnosti, ki so bile na voljo kupcem 911 Carrera RS 2.7 v 70. letih. Osem barvnih kombinacij čevljev bo na voljo po vsem svetu, medtem ko se bodo oranžni in črni čevlji prodajali izključno na Nizozemskem, beli in črni pa bodo na voljo izključno japonskim kupcem.

Čevlji bodo poleg barv dobili tudi motiv RS 2.7 na hrbtni strani, ob straneh pete pa sta Porschejevo ime in napis, ki jih označuje kot enega od 500 omejenih čevljev. V notranjosti je na vložku natisnjena slika Porscheja 911 Carrera RS 2.7 .

Podobno kot avto, ki zdaj praznuje okroglo obletnico, je bila tudi Puma Suede sprva omejena serija. Z začetno proizvodnjo le 307 parov je bil model izdelan v čast tekmovalne številke olimpijca Tommieja Smitha v atletiki.

Puma x Porsche Suede RS 2.7 je zdaj v prodaji v Franciji za 120 €. Za ta znesek pa dobi kupec poleg čevljev tudi brezplačen vstop v Porschejev muzej do konca leta 2022.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto