Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vožnja z električnim avtom je manj stresna
Raziskava
Vožnja z električnim avtom je manj stresna
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.06.2022 00:50

Raziskava francoskega proizvajalca avtomobilov DS, je pokazala, da vozniki električnih in hibridnih avtomobilov med vožnjo doživljajo manj stresa kot vozniki avtomobilov s klasičnim pogonom.

Urša Prosenjak

V raziskavi je sodelovalo 2000 britanskih voznikov, rezultati pa kažejo, stres med vožnjo doživlja kar 78 odstotkov voznikov. Vendar pa je 38 odstotkov lastnikov električnih in hibridnih modelov povedalo, da se v svojem trenutnem avtomobilu počutijo manj stresno kot pri vožnji z dizlom ali bencinom.

Slaba tretjina, natančneje 31 odstotkov anketirancev, je priznala, da stres negativno vpliva na njihove vozniške sposobnosti. Vozniki, ki so v stresu, se pogosteje odločajo nepremišljeno in so manj pozorni na morebitne nevarnosti. Zaradi tega je za mnoge pomembno, da je ambient vozila sproščujoč, vsak peti voznik pa je dejal, da so funkcije vozila, namenjene zmanjševanju stresa, eden od dejavnikov pri nakupu novega avtomobila.

Med dejavniki, ki zmanjšujejo stres, je 41 odstotkov anketirancev kot prednost električnih avtomobilov navedlo tiho in uglajeno vožnjo, zato bi se z veseljem odločili za hibridni ali električni avtomobil. Kar 52 odstotkov anketirancev meni, da so za nižjo stopnjo stresa potrebna udobna kabina in sedeži, 34 odstotkov pa najboljšo sprostitev vidi v udobni vožnji.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto