Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ziggy, polnilni robot
Električni izzivi
Ziggy, polnilni robot
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.07.2022 02:46

Sodobna tehnologija prizadevno rešuje težave, o katerih se nam do pred kratkim ni niti sanjalo. Med njimi so tudi nfrastrukturne pomanjkljivosti, ki so ena največjih ovir za razvoj elektromobilnosti.

Urša Prosenjak

Polnilno omrežje je nemogoče ustvariti čez noč, še posebej v stavbah, ki so bile zgrajene že pred časom brez načrtov za polnjenje električnih avtomobilov – na primer v starejših nakupovalnih centrih ali v poslovnih stavbah z zastarelo električno napeljavo.

Rešitev je ZiGGY - mobilni kiosk za elektriko, ki se pripelje do avtomobila, ga napolni in se nato vrne k polnilni postaji. Voznik z aplikacijo rezervira kiosk, ki nato zavzame prosto mesto, denimo na parkirišču nakupovalnega centra in čaka, da se voznik pripelje do njega in priklopi avto. Manjka le še samodejni priklop in izklop vtikača, ki bi vozniku še dodatno olajšal polnjenje.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto