Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Poletni električni Mini zgoraj brez
Koncept
Poletni električni Mini zgoraj brez
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.07.2022 22:23

Mini je za poletne dni sestavil nov koncept, imenovan Cooper SE Convertible.

Urša Prosenjak

Kot razkriva že njegovo ime, gre za različico kabrioleta z električnim pogonom, vgrajenim v karoserijo bencinskega Cooper S brez strehe.

Vizualno se od svojega brata z bencinskim motorjem razlikuje po nekaterih stilskih potezah Cooperja SE, kot so zaprta maska in emblemi, značilni za električni pogonski sklop, dodali so mu tudi napis Ta igračka je električna. Ohranil pa je mehko pomično električno streho, ki se odpre ali zapre v 18 sekundah.

Poganja ga enak električni pogonski sklop, ki ga najdemo pod pokrovom modela Cooper SE in je sestavljen iz električnega motorja ter 28,9 kWh litij-ionske baterije. Največji doseg kombilimuzine je približno 180 km.

Pri Miniju poudarjajo, da Cooper SE Convertible ni serijski model, kar ni presenetljivo. Trenutna različica je ob koncu svojega življenjskega cikla in naslednik bi se lahko predstavil v ne preveč daljni prihodnosti. Pričujoči koncept pa namiguje, da bi naslednja generacija Minijevega kabrioleta utegnila imeti električni pogon.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto