Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Električni Mini za invalide
Inkluzija
Električni Mini za invalide
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.07.2022 22:28

Mini je predstavil različico modela Cooper SE, narejeno posebej za gibalno ovirane ljudi. Avto vsebuje pripomočke in sisteme, ki omogočajo vožnjo tudi ljudem, ki ne morejo uporabljati nog.

Urša Prosenjak

»Zame pomeni diverziteta to, da lahko vsakdo uživa v značilni Minijevi vozniški izkušnji. In to velja seveda tudi za električni Mini. Naš cilj je omogočiti vsakomur enak dostop do pomembnih inovacij,« je povedala direktorica Minija Stefanie Wurst.

Pri razvoju Minija za voznike s posebnimi potrebami je veliko pomagala inštruktorica Minijeve vozniške izkušnje Tina Schmidt-Kiendl, ki je tudi sama uporabnica invalidskega vozička.

Električni Mini za invalide

Pri pedalu za plin je na volanu nameščen brezžični obročni sistem, tako da ga lahko voznik upravlja s pritiskom roke. Ima možnost nastavitve zmanjšanega plina, ki se uporablja pri parkiranju in pri nežnem speljevanju v zgoščenem prometu.

Zaviranje se upravlja z ročno upravljano ročico na spodnji desni strani volana, ki je zlahka dostopna in teče do zavore, ne da bi karkoli oviralo armaturno ploščo vozila.

Električni Mini za invalide

Nameščeni so tudi pokrovi za stopalke, ki zagotavljajo, da originalna stopalka za plin in zavoro nista nenamerno pritisnjena.

Pojavila pa se je drugačna ovira. Schmidt-Kiendlova je opazila, da nekatere polnilne postaje v Münchnu zaradi robnikov niso dostopne osebam na invalidskih vozičkih.

»Če želimo, da je družba resnično vključujoča, moramo poslušati drug drugega. Upoštevati moramo potrebe vseh – zlasti, ko gre za tehnične inovacije,« je dejala Wurstova.

Električni Mini za invalide

Da bi pomagali lastnikom predelanega Cooperja SE, da bi se naučili vožnje z ročnim upravljanjem, podjetje ponuja poseben tečaj usposabljanja za varnost vožnje v centru BMW in Mini Driving Experience v Maisachu tik pred Münchnom. Tečaj vključuje vadbo zaviranja in manevrov izogibanja na različnih cestnih površinah ter menjavo voznega pasu z in brez zaviranja. Vključuje celo dinamične vaje za športno vožnjo.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto