Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Poseben pas za Teslo
Mejni prehod
Poseben pas za Teslo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.07.2022 03:38

V dneh, ko se Slovenci ukvarjamo s čakalnimi dobami na mejnih prehodih s Hrvaško, so v ZDA na mejnem prehodu med Teksasom in Mehiko odprli poseben pas za točno določeno ciljno skupino.

Urša Prosenjak

Potniki, ki se pripeljejo na mejni prehod Columbia Solidarity med Teksasom in Mehiko, lahko že od daleč prepoznajo oznako enega izmed pasov, napisano v značilnem fontu. Na mehiški strani so namreč odprli posebni pas, namenjen podjetju Tesla in njegovim dobaviteljem.

 V mehiški državi Nuevo Leon je lociranih šest Teslinih večjih dobaviteljev, z odprtjem posebnega pasu pa želi država spodbuditi nadaljnje naložbe in širitev v avtomobilski industriji,

Potem ko se je globalni sedež v Silicijevi dolini preselil v Austin v Teksasu, naj bi Tesla sklenila dogovor z uradniki v regiji Nuevo Leon, da bo imela lasten pas na mejnem prehodu.

»To je bila preprosta spodbuda. Želimo si prehod, ki je veliko hitrejši in učinkovitejši,« pravi Ivan Rivas, gospodarski minister Nuevo Leona. Sicer gre za manj obremenjen in manj nadzorovan prehod.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto