Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najpogostejši vzrok za nakup električnega avta ni ekologija
Raziskava
Najpogostejši vzrok za nakup električnega avta ni ekologija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.07.2022 01:30

Električni avtomobili veljajo za ekološke in naj bi bili učinkovit način za zmanjšanje škodljivih emisij in s tem rešitev planeta. Raziskava pa je pokazala, da več kot polovica ameriških lastnikov električnih avtov teh vozil ne kupi iz ekoloških vzgibov.

Urša Prosenjak

Raziskava, ki jo je naročilo švedsko podjetje Polestar, izvedena pa je bila med ameriškimi vozniki, je pokazala, da 55 odstotkov kupcev električnih vozil pri nakupu vodijo drugačni vzgibi, ne ekološka ozaveščenost. Kar obenem pomeni, da je tem kupcem povsem nepomemben tudi vse bolj poudarjana ugotovitev, da električni avtomobili le niso tako prijazni do okolja.

»Definicija razkošja se je spremenila. Luksuza ne opredeljuje več to, kar je pod pokrovom motorja, pač pa povezljivost, integracija digitalnih ekosistemov in dober UX dizajn,« pojasnjuje Gregor Hembrough, vodja Polestar North America. »Ljudje se za električne avtomobile odločajo iz drugih razlogov, ne le okoljskih. Polestarjeva osredotočenost na tehnologijo pa pomeni, da dobijo vse, kar hočejo, v okolju prijaznem paketu.«

Čeprav skrb za okolje ni odločilni dejavnik za večino, pa podatki kažejo, da je pomembnejša mlajšim kupcem. Prav tako so mlajši kupci zaupljivejši do novih znamk kot je Polestar, starejši kupci pa še vedno raje prisegajo na uveljavljene znamke.

Poleg vpliva na okolje so kupcem pomembni še drugi dejavniki. Skoraj polovica, 48 odstotkov, je kot razlog za nakup električnega avta navedlo nižje stroške vzdrževanja, 30 odstotkov pa o električnem avtu razmišlja zaradi njegovih voznih lastnosti. Na drugi strani je več kot polovica vprašanih kot glavno oviro za nakup električnega avta navedla pomanjkanje polnilnih postaj, trije od petih pa so v zadnjem času v domačem kraju opazili povečanje števila postaj.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto