Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kaznivo petje za volanom
Promet po svetu
Kaznivo petje za volanom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.08.2022 00:37

Vozniki si med vožnjo radi krajšajo čas s poslušanjem glasbe in prepevanjem ob svojih najljubših skladbah. Toda na Otoku si s tem lahko prislužijo zajetno globo.

Urša Prosenjak

Britanskim voznikom grozi kazen 5000 funtov in 9 kazenskih točk zaradi malomarne vožnje, če jih policija zaloti med petjem za volanom. Prav tako jih lahko doleti kazen zaradi zvočnega onesnaževanja, če v avtu predvajajo glasbo na previsoki jakosti.

Zgolj poslušanje glasbe ni sporno, če pa se vozniki preveč vživijo v ritem, pa lahko to pripelje do zmanjšane zbranosti in motene pozornosti na dogajanje ne cesti. Ob preglasni glasbi tudi težje zaznamo zvočne signale iz okolice, kot na primer hupe drugih avtomobilov in sirene intervencijskih vozil na nujni vožnji.

Britanci pa svoje rojake svarijo tudi pred poslušanjem prenosov nogometnih tekem. Strastni navijači se lahko preveč razveselijo gola svoje ekipe, kar jim lahko prav tako preusmeri pozornost in vodi v nevarne situacije.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto