Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zaskrbljujoče: Teslin avtopilot ne zazna otroka na cesti
Varnost in tehnologija
Zaskrbljujoče: Teslin avtopilot ne zazna otroka na cesti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.08.2022 00:03

Profesionalni testni voznik je na poligonu v Kaliforniji preizkusil najnovejšo različico Teslinega sistema Autopilot in dosegel zaskrbljujoče rezultate.

Urša Prosenjak

Skupina za prometno varnost Dawn Project trdi, da najnovejša različica tehnologije avtonomne vožnje Teslinih avtomobilov ni varna za uporabo, saj v preizkusu avto večkrat ni prepoznal otroka na cesti in je brez ustavljanja trčil v lutko. S trditvami, da ima tehnologija težave s prepoznavanjem otrok na cesti, skušajo podpreti kampanjo, ki se zavzema za prepoved uporabe Teslinega Autopilota.

V več testih je poklicni testni voznik ugotovil, da programska oprema, ki je bila predstavljena junija, ni prepoznala lutke v velikosti otroka pri povprečni hitrosti 40 kilometrov na uro ali celo hitreje.

Ustanovitelj projekta Dawn Project Dan O Dowd je rezultate označil za globoko zaskrbljujoče in dodal, da Tesline trditve, da je nova programska oprema »neverjetna«, niso resnične in predstavljajo smrtonosno grožnjo ljudem.

»Več kot 100.000 ljudi vozi Tesle in uporablja programsko opremo za samodejno vožnjo na javnih cestah, s čimer ogroža otroke po vsej državi,« je poudaril O Dowd.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto