Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Edini predsednik z lastnim prevozom obtičal v prometu
Kraljičin pogreb
Edini predsednik z lastnim prevozom obtičal v prometu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.09.2022 08:14

Ameriški predsednik Joe Biden je bil edini državnik, ki je od britanske vlade dobil dovoljenje, da se na pogreb kraljice Elizabete pripelje z lastnim avtomobilom, vendar vse ni potekalo po načrtih.

Urša Prosenjak

Joe in Jill Biden sta se na kraljičin pogreb pripeljala z znamenitim oklepnim Cadillacom, ki so ga v Ameriki poimenovali The Beast – Zver. Za ameriški predsedniški par je britanska vlada napravila izjemo, vsi ostali so se namreč morali peljati z avtobusom. Operacija London Bridge, kot so poimenovali načrte za pogreb, je vključevala nepredstavljive varnostne ukrepe in omejitve po vsem mestu.

Ko se je v ponedeljek zjutraj Biden z ženo odpravil proti Westminster Abbey, je njegova petinpolmetrska limuzina obtičala v prometu v središču Londona, tako kot vsi ostali. Kljub ponedeljku je bil dan dela prost, da so se ljudje lahko udeležili pogreba ali spremljali slovesnost na televiziji.

Na družabnih omrežjih so se hitro pojavili posnetki predsednika, ki z limuzino tiči v zastoju in maha presenečenim mimoidočim, ki niso pričakovali, da bodo videli predsednika ZDA, ki stoji v koloni.

Edini predsednik z lastnim prevozom obtičal v prometu

Med udeleženci pogreba so bili tudi številni drugi visoki državniki - Emmanuel Macron, Frank-Walter Steinmeier, Sergio Mattarella, Justin Trudeau, Jacinda Arden in tudi Borut Pahor. Vsi so se morali peljati z avtobusi.

Z lastnim prevozom pa so se pripeljali člani kraljeve družine. Kralj Karel III in princ William sta se pripeljala v državni limuzini Bentleyu, ki ga je kraljica dobila v dar ob svojem zlatem jubileju leta 2002. Camilla in princesa Catherine sta se pripeljali skupaj v prejšnji državni limuzini Rolls-Royceu Phantomu IV, ki ga je kraljica prejela ob srebrnem jubileju leta 1977.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto