Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Škodine hokejske maskote
NHL
Škodine hokejske maskote
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.10.2022 10:08

Minuli konec tedna je hokejska liga NHL obiskala Prago. Pridružili sta se jima štirikolesni maskoti Škoda Sharyaq in Prediaq.

Urša Prosenjak

Ob devetem obisku lige NHL v Evropi sta se v petek, 7. oktobra, in soboto, 8. oktobra pomerili ekipi San Jose Sharks in Nashville Predators. Škoda je dolgoletna podpornica hokeja na ledu, zato ne preseneča, da je bil češki avtomobilski proizvajalec prisoten na tem posebnem dogodku in obema ekipama pripravila edinstveni maskoti, ki sta bili zvezdi spremljevalnega programa.

Škodine hokejske maskote

Maskota ekipe Nashville Predators se imenjuje Prediaq, zasnovan pa je na modelu Kodiaq, maskota San Jose Sharks pa je Sharyaq, zasnovana na modelu Enyaq iV.

»Želeli smo izbrati dva modela podobne velikosti, všeč pa nam je bil tudi kontrast med popolnoma električnimi in običajnimi pogonskimi sistemi,« je povedal Vitezslav Pelc, ki je bil pro Škodi odgovoren za preoblikovanje avtomobilov v moštvene maskote.

Škodine hokejske maskote

Avtomobila nosita barve moštev: Prediaq je pretežno rumen kot dresi Predatorjev, Sharyaq pa je črno-moder kot dresi Sharkov. Poleg barvitih nalepk so avtomobili okrašeni tudi s 3D elementi. »V sodelovanju s partnerjem smo razvili fleksibilno rebrasto kompozitno strukturo. Poliuretanska pena različnih trdot se postopoma nanaša na osnovno strukturo, da se plavuti, rep in griva lahko premikajo naravno,« pojasnjuje Pelc.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto