Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Poklon prvi ženski v Formuli 1
Maserati
Poklon prvi ženski v Formuli 1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.10.2022 00:28

Maserati predstavlja dve novi posebni izdaji FTributo v poklon prvi voznici, ki je tekmovala na dirki svetovnega prvenstva v Formuli 1, Marii Teresi De Filippis.

Urša Prosenjak

Omejeni seriji FTributo Ghibli in Levante bosta na voljo v oranžnem odtenku Arancio Devil in sivem Grigio Lamiera, vsaka barva pa bo imela tudi posebne barvne poudarke. Oranžno karoserijo bodo popestrili modri detejli, sivo pa oranžni. Vsaka različica bo imela sebi lastna 21-palčna platišča.

Ob spremenjeni zunanjosti pa Maserati ne omenja sprememb pogona. Ghibli je na voljo s 427-kilovatnim V8 ali pa z V6 z dvojnim turbopolnilnikom z močjo 257 kilovatov. Levante ponuja dve različici V8 in eno različico V6.

Maria Teresa De Filippis, ki si je v svoji karieri prislužila vzdevek Hudičevka, je oktobra 1955 osvojila četrto in skupno deveto mesto v dvolitrskem razredu 39. Targa Florio. Ob Luigiju Belluciu je vozila  Maserati A6GCS. Leta 1958 se je udeležila svoje prve dirke v Formuli 1, tudi takrat v Maseratiju.

Proizvajalec ne razkriva, kako omejena bo serija in koliko primerkov bodo izdelali. Prav tako ni podatkov o ceni, niti ni znano, kolikšna bo njihova ceni in kdaj bodo na voljo.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto