Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sedem razkošnih sob novega Volva
Napoved
Sedem razkošnih sob novega Volva
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.10.2022 09:40

Volvo obljublja, da bo prihajajoči EX90 s kombinacijo skandinavskega dizajna, trajnostnih materialov in prestižnim ambientom zagotavljal najudobnejšo notranjost potniške kabine avta.

Urša Prosenjak

Obet udobne notranjosti so pokazali v uradnem videonapovedniku, kjer so razkrili del armaturne plošče in nekaj možnosti oblazinjenja.

Podjetje opisuje kabino svojega novega paradnega konja kot eno najprijetnejših in najbolj elegantnih na trgu. Na voljo bo sedem različnih kombinacij materialov in barv, ki se bodo ujemale z barvami karoserije. Konfiguracije so poimenovali »sobe«, zasnovane pa so tako, da bodo ustrezale okusom različnih kupcev.

Kot je povedala Cecilia Stark, višja direktorica oblikovanja pri Volvu, je izbira materialov za EX90 opustila in presegla tradicionalno avtomobilsko razkošnje, kot je denimo vonj pravega usnja, ki ga v novem električnem avtomobilu sploh niso uporabili. Namesto usnja ponuja alternative v obliki mešanice volne, pridelane na trajnostni način in z upoštevanjem dobrobiti živali.

V vsakem EX90 je uporabljenih 50 kilogramov reciklirane plastike in naravnih materialov. V preprogah je uporabljen tudi regeneriran poliamid. Z uporabo teh materialov se bo Volvo še bolj približal cilju klimatske nevtralnosti, ki jo želijo doseči do leta 2040.

Volvo EX90 bo svojo svetovno premiero doživel 9. novembra, že zdaj pa je podjetje potrdilo, da bo to njihov najvarnejši model doslej.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto