Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najhitrejša ženska na Zemlji
Film o Jessi Combs
Najhitrejša ženska na Zemlji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.10.2022 16:47

Novi dokumentarni film Najhitrejša ženska na Zemlji pripoveduje zgodbo Jessi Combs in je kljub tragičnemu koncu navdihujoča zgodba o podiranju meja.

Urša Prosenjak

Jessi Combs je umrla avgusta 2019 v tragični nesreči v puščavi Alvord med postavljanjem hitrostnega rekorda. Dosežek ji je sicer uspel in posthumno je prejela naziv najhitrejša ženska na štirih kolesih ter se vpisala v Guinnessovo knjigo svetovnih rekordov, a je zanj plačala z življenjem.

Film Najhitrejša ženska na Zemlji se je začel predvajati 20. oktobra na HBO Max, prikazuje pa sedemletno potovanje Combsove proti svetovnemu rekordu v hitrosti na tleh. Vključeni so arhivski posnetki nekaterih njenih poskusov, njeni navdihujoči in motivacijski nagovori, pa tudi intervjuji z njeno družino in ekipo.

Nekdanja poklicna dirkačica in ustvarjalka televizijskih oddaj Jessi Combs je umrla pri komaj 39-ih letih. Avgusta 2019 je poskušala preseči svoj prejšnji rekord  hitrosti 640 km/h, ki ga je postavila leta 2013. Med poskusom se je smrtno ponesrečila. Guinnessova knjiga svetovnih rekordov je po njeni smrti priznala njen dosežek hitrosti 841,338 km/h kot najvišjo doseženo hitrost na tleh na štirih kolesih med ženskimi voznicami.

Combsova je bila izjemno priljubljena in spoštovana na področju, kjer sicer prevladujejo moški. Bila je sposobna ustvarjalka televizijskih vsebin in ambasadorka žensk v tehničnih poklicih. Sodelovala je na številnih dirkah in dosegla zavidljive uspehe. Po njeni smrti živi njena dediščina naprej, med drugim tudi v obliki po njej poimenovanega sklada v podporo ženskam v tehniki.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto