Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dirkačica Simona de Silvestro je Zaslužna ženska v avtomobilizmu 2022
Nagrada Woman of Worth
Dirkačica Simona de Silvestro je Zaslužna ženska v avtomobilizmu 2022
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.11.2022 17:35

Žirija Svetovnega avta leta po izboru žensk je izbrala letošnjo dobitnico nagrade Woman of Worth. Naziv zaslužne ženske v avtomobilizmu je letos prejela dirkačica Simona de Silvestro.

Urša Prosenjak

Simona de Silvestro je dobitnica nagrade Woman of Worth (WOW), nagrade, ki jo vsako leto podeljuje žirija Svetovni avto leta po izboru žensk (WWCOTY). S tem priznanjem žirija, sestavljena iz mednarodno uveljavljenih avtomobilističnih leta poudarja vlogo ženske v avtomobilskem svetu.

Švicarka italijanskega rodu je prva redna voznica v Australian Supercars, kjer tekmuje od leta 2017. Je ena od le 31 žensk, ki bodo tekmovale na slovitem avstralskem dogodku Bathurst 1000.

Pred tem je vozila za Andretti Autosport v sezoni 2015/16 prvenstva Formule E FIA. Leta 2010 je bila novinka leta v Indianapolisu.

Leta 2020 je bila tovarniška voznica Porscheja GT za ekipo Team 75 Tima Bernharda, preden je prestopila k Herberth Motorsport za serijo ADAC GT Masters 2021.

Leta 2022 se je vrnila v serijo IndyCar v Severni Ameriki s programom najmanj treh dirk v sodelovanju z Ed Carpenter Racing.

Predsednica Woman's World Car of the Year, Marta Garcia, je čestitala Simoni in poudarila, da je nagrada več kot zaslužena. V prihodnjih tednih bo organizacija zmagovalki tudi uradno izročila pokal in certifikat.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto