Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najslajša Mazda Miata na svetu
Čokolada
Najslajša Mazda Miata na svetu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.02.2023 02:46

Mazda MX-5, znana tudi kot Miata, je simpatičen avto že v svoji naravni obliki, čokolada pa njeno privlačnost le še poveča.

Urša Prosenjak

Dokaz za to je prejšnji teden objavil japonski avtomobilski proizvajalec na Twitterju. Pomanjšano Miato so namreč izdelali iz čokolade. A to še ni vse. Mini čokoladni avtomobilček ima številne podrobnosti, ki pozornemu očesu razkrivajo, da gre za najnovejšo generacijo modela.

Najslajša Mazda Miata na svetu

Slaščičarski mojster Kenta Hasegawa, sicer glavni slaščičar priznanega tokijskega slaščičarskega podjetja Sucretier, se je posvetil tudi notranjosti. Ločeno od karoserije je izdelal čokoladne sedeže in armaturno ploščo, seveda z vsemi podrobnostmi, ter notranjost naknadno vstavil v avto. Na pokrovu motorja je tudi Mazdin logotip, najverjetneje narejen iz bele čokolade.

Kot se za pravi avto spodobi, je Miata postavljena na okvir, ki je seveda narejen iz čokolade in ima menjalnik s prestavno ročico, zavorni sistem in komponente vzmetenja. Izpušni sistem vsebuje katalizator in dvojno izpušno cev, okrašeno z nekoliko sladkorne glazure. Za piko na i poskrbijo kolesa z izjemnimi podrobnostmi.

Ker pa mora vedno obstajati kakšen »ampak«, je tako tudi tu. Popolna čokoladna Miata žal ne bo naprodaj, niti kot slaščica za pod zob niti kot zbirateljska figurica.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto