Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rekord za Pininfarino in indijske voznice
Rekord
Rekord za Pininfarino in indijske voznice
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.02.2023 20:31

Renuka Kirpalani, novinarka Autocar India in članica žirije WWCOTY, je uradno postala najhitrejša Indijka na svetu. Rekord je dosegla s Pininfarina Battista Hyper GT, ki je tako postal rekorder tudi sam zase in premagal Rimčevo Nevero.

Urša Prosenjak

Na stezi Indore Natrax je Renuka Kirpalani sedla za volan Battiste, opremljene s pnevmatikami Michelin Pilot Sport Cup 2 in poskusila postaviti nov rekord. Najvišja hitrost, ki jo je dosegla, je znašala 357,1 km/h, s tem pa je postala najhitrejša voznica indijskega porekla na svetu.

Rekord za Pininfarino in indijske voznice

Indijska zveza za motošport FMSCI je potrdila tudi rekord najboljšega časa na četrt milje in pol milje. Mejnik četrt milje sta Renuka in Battista dosegli v 8,55 sekunde in premagala Nevero, ki je lani postavila rekord z 8,582 sekunde. Pol milje sta nato dosegli v 13,38 sekunde. Do hitrosti 100 km/h je Battista potrebovala le 1,79 sekunde, do 200 km/h pa 4,49 sekunde.

»Nič te ne pripravi na neusmiljen pospešek in hitrost Battiste,« je po vožnji z novim rekorderjem povedala Renuka Kirpalani. »Kot bi te izstrelili iz topa. Presenetljiva je tudi lahkotnost, s katero Battista doseže svojo najvišjo hitrost v komaj polovici ravnine Natraxove steze. Občutek za volanom je zanesljiv, sproščen in diskreten. To je prihodnost hitrosti.«

Podjetje Automobili Pininfarina je Battisto začelo proizvajati lani v Italiji, zdaj pa so jo prvič pripeljali tudi v Indijo.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto