Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Psom prepovedano držanje glave skozi okno!
ZDA
Psom prepovedano držanje glave skozi okno!
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.02.2023 01:41

Lastniki psov na Floridi kmalu ne bodo več smeli svojih štirinožcev prevažati kakorkoli bi si želeli. Senat namreč obravnava nov zakon, ki bo – če bo sprejet – prepovedal vožnjo s psom v naročju, prav tako pa pes ne bo smel držati glave skozi okno premikajočega avta.

Urša Prosenjak

Zakon je predlagala senatorka Lauren Book, vnaša pa številne ukrepe zaščite živali, med drugim tudi prepoved kirurškega odstranjevanja krempljev mačk in prepoved testiranja kozmetičnih proizvodov na živalih. Prav tako ureja načine varnega prevoza živali. V skladu z zakonom bi postalo prepovedano prevažati psa v naročju, na pokrovu motorja ali na strehi motornega vozila, pa tudi v prtljažnem prostoru.

Podoben zakon je v postopku sprejemanja tudi v New Hampshiru, kjer pa se je del javnosti na predlog odzval izrazito negativno in vladi očital, da se vmešava v zasebnost ljudi. Nekateri vozniki menijo, da bi morala vlada pustiti pri miru avtomobile državljanov in ljudem pustiti majhen delček sreče v zatočišču lastnih vozil.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto