Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Po pomoti odklenil in odpeljal napačno Teslo
Ups!
Po pomoti odklenil in odpeljal napačno Teslo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.03.2023 02:10

Tehnologija je čudovita stvar. Razen kadar ni. Nek kanadski lastnik Tesle je to občutil na lastni koži.

Urša Prosenjak

Verjetno se je marsikomu med nami že primerilo, da se je na parkirišču napotil proti napačnemu avtomobilu in šele med potjo ugotovil, da koraka proti napačnemu jeklenemu konjičku. Rajesh Randev je zmoto ponesel na novo raven: po pomoti je odklenil tuj Tesla Model 3 in se z njim celo odpeljal.

Kako se je zgodila pomota? Kot je kasneje pojasnil Rajesh, je bil v naglici, mudilo se mu je po otroke v šolo, zato ni bil pozoren na avto in ni opazil, da je z uporabo aplikacije odklenil napačen avto. Zmote ni opazil niti po tem, ko se je odpeljal. Šele čez nekaj časa je ugotovil, da je nekaj narobe, ko je opazil, da je vetrobransko steklo počeno. Tega ni opazil nikoli prej, zato je poklical ženo, ki za poškodbo stekla prav tako ni vedela. Situacija se mu je zdela vse bolj sumljiva, še posebej, ko je opazil, da polnilnika ni tam, kamor ga ponavadi shranjuje.

Le nekaj trenutkov se je skrivnost začela razpletati, ko je dobil SMS, v katerem je pisalo: »Pozdravljen, Rajesh, ali voziš Teslo?« Sporočilo je poslal lastnik avtomobila, ki je Rajshu naposled povedal, da je odpeljal napačen avto. Ko je parkiral, je tudi sam opazil, da so kolesa drugačna kot na njegovem avtu, zato je poklcal pošiljatelja sporočila in priznal napako.

Zgodba pa postane še bolj nenavadna. Ko je Rajesh spoznal zmoto, mu je uspelo ponovno zagnati avto in nadaljevati pot naprej do šole svojih otrok, nato pa se je sestal s pravim lastnikom Tesle in mu vrnil njegov avto. Lastnik mu je povedal, da ga je izsledil s pomočjo naključnega dokumenta, ki je bil v Rajeshevi Tesli in je vseboval njegovo ime in telefonsko številko.

Nobenemu izmed njiju pa ni bilo jasno, kako je lahko prišlo do zamenjave in kako je mogoče z aplikacijo odkleniti in zagnati tujo Teslo.

»Oba sva se nasmejala dogodku, obvestila pa sva tudi policijo. Policisti so sicer vzeli izjavo, niso pa odprli preiskave, saj se nič ni zgodilo,« je povedal Rajesh. O dogodku je skušal obvestiti tudi Teslo in poslati video dokaze, a so ostali nekateri njegovi maili nedostavljeni s pojasnilom, da je predal Tesline elektonske pošte poln, na sporočila, ki pa so bila dostavljena, pa ni nihče odgovoril.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto