Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Yugo je presenečal celo Američane
Zgodovina
Yugo je presenečal celo Američane
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.04.2023 22:52

Zastavin Yugo velja še danes za najbolj znan avto nekdanje Jugoslavije. Izvažali so ga v številne države, med drugim tudi v ZDA, kamor je potovalo skoraj 150.000 primerkov.

Urša Prosenjak

Čeprav ni bil sinonim za razkošje, pa je znano dejstvo, da so bili primerki za izvoz izdelani kvalitetneje in so imeli bogatejšo serijsko opremo, kar je na koncu tudi povzročilo propad modela. V zadnjem času pa so raziskovalci avtomobilistične zgodovine odkrili brošuro Yuga za francoski trg, kjer je promoviran kot avto, ki ima neverjetno opremo celo za Američane.

Precej dobro prodajo so Zastavina vozila dosegla tudi v Veliki Britaniji, kjer je bila ponudba na zavidljivi ravni. Zastava Cars Limited je imela občudovanja vreden seznam dodatne opreme, ki je vključevala številne okraske za zunanjost, pa tudi dodatke, kot so digitalna ura, predal za kasete, otroški sedeži in celo lesen volan.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto